Idag började dagen med en bussresa till Vasa. Vi skulle ha distriktsmöte i kapellet. De har ett stort och fint kapell – det är inte så fint på utsidan, men på insidan. Under mötet undervisade Äldste Steadman om prästadömet, och hur vi har rätt att lova välsignelser i böner då vi är hemma hos medlemmar och undersökare. Den rätten har även medlemmar som verkar som hemlärare. Han talade även kring ”prästadömets språkbruk”, att det är annorlunda än en bön. När vi ber, då ber vi Gud om välsignelser, som dessutom är villkorliga på hans vilja. Då vi verkar i prästadömet så välsignar och befaller vi, precis som Kristus och apostlarna ex. befallde sjukdomar att ge vika.
Under dagen knackade vi dörr i Vasa. Jag gick med Äldste Galloway, han är ganska ny i Finland. Jag kände mera självförtroende idag än vanligt, det växer hela tiden, tillsammans med min tro på Kristus och på arbetet vi utför.
Jag fick förresten veta idag att tidigare områdespresident, Äldste Rasband, var VD på NU-skin (Ett globalt företag som bygger på nätverksmarknadsföring, som Nature’s Own som jag jobbade med före mission). Det gjorde han innan han tog tidig pension och gav all sin tid till kyrkan.1Kyrkans ledare får inget betalt, så ledarskapet på världsomspännande nivå bygger lite på att det finns medlemmar som har en sådan situation att de kan ge sin tid till tjänandet i kyrkan. I församlingarna finns det givetvis heller ingen som får lön för sitt arbete, utan vi tjänar varandra i de roller vi kallas till för tjänandets skull, för vår Herres skull. Det finns anställda i kyrkan, men inte inom den andliga verksamheten, utan ex. fastighetsskötare och annat professionellt folk.
Jag funderade över liknelsen med fröet ikväll på bussen hem. Visst är det intressant att man inte kan se på ett frö vad det har potential att bli, vad det kan växa till – det kan man bara se genom att titta på trädet som det kommer ifrån. Eller genom att plantera det och se det växa. Det är också intressant att fröet skall planteras i JORDEN, där det får näring och kan växa till ett träd. I de språk jag känner till är ordet för jorden – den som man planterar i – och ordet för jorden – planeten som vi bor på – det samma.